برگزیده اخبار اجتماعی جهان در هفتهای که گذشت
از توافق بر سر پرداخت سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار به کشورهای در حال توسعه در اجلاس آب و هوایی سازمان ملل موسوم به «کاپ۲۹» در آذربایجان تا ادامه وضعیت اضطراری بهداشت عمومی «آبله میمونی» در جهان از جمله مهمترین رویدادهای دنیا در حوزه اجتماعی طی یک هفته گذشته بودند.
به گزارش نادیاتور، حوادث مختلف، یافتهها و موضوعات مهمِ حوزه سلامت و اتفاقات و مناسبتهای محیط زیستی در سراسر دنیا هفته گذشته نیز در صدر رویدادهای اجتماعی جهان قرار گرفتند.
رخدادهای دیگری چون آغاز مذاکرات درباره اولین «معاهده جهانی کاهش پلاستیک» در کره جنوبی و مرگ پیرترین مرد جهان در ۱۱۲ سالگی، بخش دیگری از اخبار برگزیده اجتماعی در جهان طی روزهای اخیر هستند که در ادامه مهمترین این رویدادها را به اختصار مرور میکنیم:
«آبله میمونی» همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در جهان است
«تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد ویروس «امپاکس» (آبله میمونی) همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی بینالمللی است.
تدروس در بیانیهای در شبکه اجتماعی «ایکس» گفت کمیته اضطراری سازمان جهانی بهداشت برای بحث در مورد این ویروس تشکیل جلسه داد و افزود: این کمیته به من توصیه کرد که افزایش موارد ابتلا به امپاکس همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بینالمللی است – من نیز این توصیه را پذیرفتهام.
وی تاکید کرد این تصمیم بر اساس افزایش تعداد موارد ابتلا، گستردگی جغرافیایی، چالشهای عملیاتی در میدان و نیاز به ایجاد و تداوم یک واکنش منسجم بین کشورها و شرکا، گرفته شده است.
کمبود جهانی خدمات درمانی برای مبتلایان به افسردگی
یک تیم بینالمللی به رهبری دانشگاه کوئینزلند دادههای ۲۰۴ کشور و منطقه را برای ارزیابی دسترسی جهانی به مراقبتهای بهداشت روانی کافی، تجزیه و تحلیل کردند.
این مطالعه شامل متخصصانی از دانشگاه واشنگتن، سازمان جهانی بهداشت و دانشگاه هاروارد بود و در نشریه «The Lancet Psychiatry» منتشر شد.
متخصصان دریافتند ۷۰ درصد استرالیاییهایی که مبتلا به اختلال افسردگی اساسی (حاد) هستند، حتی حداقل درمان لازم را دریافت نمیکنند.
دکتر «دامیان سانتومائورو» از دانشکده بهداشت عمومی UQ و مرکز تحقیقات سلامت روان کوئینزلند گفت هدف از انجام این مطالعه این بود که بفهمیم چه تعداد از افراد مبتلا به اختلالات افسردگی در سراسر جهان از مراقبت کافی برخوردارند.
دکتر سانتومائورو گفت: در سطح جهان، تنها ۹ درصد از افراد مبتلا به اختلالات افسردگی، حداقل درمان لازم را دریافت کردند.
اجلاس کاپ۲۹؛ توافق بر سر پرداخت سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار به کشورهای در حال توسعه
تقریبا ۲۰۰ کشور جهان در جریان مذاکرات اقلیمی سازمان ملل در «باکو»، پایتخت جمهوری آذربایجان، بعد از کشیده شدن گفتگوها به وقت اضافی، موفق شدهاند به توافق دست یابند.
این توافق بعد از آن حاصل شد که اجلاس به دلیل خروج خشمگین برخی از آسیبپذیرترین کشورها از محل مذاکرات، در آستانه فروپاشی قرار گرفته بود.
براساس توافق تازه تا سال ۲۰۳۵ سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار در اختیار کشورهای درحال توسعه قرار میگیرد.
این درحالی است که کشورهای فقیرتر خواستار یک تریلیون و ۳۰۰ میلیارد دلار کمک برای مقابله با تغییر اقلیم شده بودند.
سقوط هواپیما در لیتوانی
رسانهها از سقوط یک فروند هواپیما در نزدیکی فرودگاه بینالمللی «ویلنیوس» در لیتوانی خبر دادند.
این هواپیما از آلمان به سمت لیتوانی در حرکت بوده است.
رسانههای محلی در ابتدا گزارش کرده بودند که خلبان نجات یافته اما در اخبار بعدی اعلام شد که وی به دلیل شدت جراحات جانش را از دست داده است.
هواپیما چهار سرنشین داشته که سه تن از آنها نجات یافتند. همچنین ۱۲ نفر از سکنه ساختمانی که هواپیما با آن برخورد کرده، تخلیه شدند و هیچ یک آسیبی ندیدهاند.
مذاکرات درباره اولین «معاهده جهانی کاهش پلاستیک» در کره جنوبی آغاز شد
مذاکرات بینالمللی برای تهیه پیشنویس اولین معاهده سازمان ملل متحد در مورد کاهش آلودگی پلاستیکی روز دوشنبه در شهر «بوسان» کره جنوبی آغاز شد.
دور نهایی کمیته مذاکرات بین دولتی در مورد آلودگی پلاستیک تا اول دسامبر ادامه خواهد داشت.
دو سال پیش، این کمیته قطعنامهای را در مجمع محیط زیست سازمان ملل تصویب کرد تا پایههای یک توافقنامه الزامآور مقرراتگذاری پلاستیک را تا پایان سال ۲۰۲۴ ایجاد کند.
یکی از نکات اصلی، دامنه مقررات تولید پلاستیک است که در حال افزایش است.
اولین سرشماری سراسری در عراق بعد از حدود ۴۰ سال
«محمد شیعه السودانی»، نخست وزیر عراق میگوید بر اساس نتایج اولیه سرشماری ملی عراق، جمعیت این کشور به بیش از ۴۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.
این نخستین سرشماری در عراق در حدود ۴۰ سال گذشته است و بعد از مدتها تصویری روشنتر از وضعیت جامعه عراق ارائه میدهد. این سرشماری چندین بار تاکنون به دلایل مختلف از جمله به خاطر همهگیری ویروس کرونا به تعویق افتاده بود.
در سال ۲۰۰۹ یک سرشماری غیررسمی، جمعیت این کشور را ۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تخمین زده بود اما اکنون برای نخستین بار در حدود ۴ دهه اخیر سرشماری در مناطق کردنشین و دولت اقلیم کردستان نیز برگزار شد.
پیرترین مرد شناخته شده در جهان در ۱۱۲ سالگی درگذشت
«جان تینیس وود» که در ماه آوریل بنابر رکوردهای جهانی گینس به عنوان مسنترین مرد جهان شناخته شد، در سن ۱۱۲ سالگی درگذشت.
تینیس وود که در ۲۶ اوت ۱۹۱۲ در «لیورپول» به دنیا آمد، بیش از یک قرن از وقایع تاریخی را تجربه کرد.
وی پیش از این در اوایل سال جاری گفته بود: من در جوانی کاملاً فعال بودم و پیاده روی زیادی انجام میدادم. من نمیدانم که آیا این ربطی به طول عمر من داشته یا خیر.
به گفته خانوادهاش، تینیس وود روز دوشنبه درگذشت. او کمی قبل از تولد ۱۰۰ سالگیاش به خانه سالمندان نقل مکان کرده بود.
تصویب لایحه ممنوعیت استفاده کودکان زیر ۱۶ سال از رسانههای اجتماعی در استرالیا
مجلس استرالیا با اکثریت قاطع لایحهای را تصویب کرد که استفاده از رسانههای اجتماعی توسط کودکان زیر ۱۶ سال را ممنوع میکند.
لایحهای که روز چهارشنبه توسط مجلس نمایندگان تصویب شد، پلتفرمهای رسانه های اجتماعی مانند تیک تاک، فیس بوک، اینستاگرام و ایکس را در صورت عدم رعایت این ممنوعیت تا ۵۰ میلیون دلار استرالیا (۳۲ میلیون دلار) جریمه میکند.
این لایحه پس از تصویب با ۱۰۳ رای موافق در مقابل ۱۳ رای مخالف به مجلس سنا منتقل میشود و انتظار میرود با حمایت احزاب اصلی استرالیا نیز در آنجا تصویب شود.
اگر این ممنوعیت به قانون تبدیل شود، شرکتهای رسانههای اجتماعی یک سال فرصت خواهند داشت تا نحوه اجرای این دستور را بررسی کنند.
پایان خبر نادیاتور
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "برگزیده اخبار اجتماعی جهان در هفتهای که گذشت" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "برگزیده اخبار اجتماعی جهان در هفتهای که گذشت"، کلیک کنید.