اقدامات ستاد فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی تشریح شد

توسط دبیر ستاد؛

اقدامات ستاد فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی تشریح شد

دبیر ستاد فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اقدامات این ستاد در سال 1402 را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری نادیاتور، مسعود حسنلو، دبیر ستاد فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: در سال 1402 اقدامات متنوعی از جمله بازبینی و کارشناسی پروژه های ارتقاء تاب آوری ملی و رقابت پذیری بین المللی، بررسی و نظرسنجی از دستگاه های اجرایی مرتبط و طراحی ساختار اولویت دهی برای حوزه های 19گانه سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم و برنامه ریزی و تدوین پیش نویس اجرای 60 اقدام راهبردی مورد تاکید سند و همچنین تشکیل و فعال سازی کارگروه های تخصصی به عنوان هسته های اندیشه ورزی ستاد براساس برنامه ها و خوشه های ذیل سند ملی و نیز برنامه ریزی برای تقویت توسعه صادراتی صنایع خلاق را انجام داده است.

وی ادامه داد: همچنین، با دانشگاه ها و مراکز فرهنگی مختلفی موافقت نامه های متعددی امضا و رویداد هایی را برگزار کرده است.

حسنلو، دبیر ستاد فناوری های فرهنگی و نرم با بیان اینکه این ستاد در راستای گفتمان سازی و ترویج زیست بوم خلاق و نوآوری، رویداد هایی را یا به شکل اختصاصی و یا با مشارکت نهاد های دیگر برگزار کرده است؛ گفت: این رویداد ها شامل رویداد ملی بازی نامه نویسی (بازیستا) با مشارکت حوزه هنری کودک و نوجوان، حمایت از برگزاری رویداد همرسان فعالان اقتصاد خلاق با موزه های دفاع مقدس با همکاری موزه ملی دفاع مقدس، همکاری، حمایت و حضور در رویداد نوپیا می شود.

وی افزود: دومین دورهمی سالانه نوآوران اجتماعی سراسر کشور، دورهمی خانه های خلاق و نوآوری ایران در اردیبهشت ماه 1402 با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دورهمی زیست بوم صنایع خلاق با موضوع نقد و بررسی مستند لاتارینو در خرداد ماه 1402 (با همکاری خانه خلاق و نوآوری ایلسا)، حمایت از نهمین دوره جشنواره فیلم کوتاه دانش آموزی مدرس، حمایت از رویداد حل نیاز های فناورانه حوزه گردشگری با رویکرد فناوری های نوین و مانوین (رویداد ملی صنایع خلاق) است.

وی با اشاره به تمرکز بر بازیگران و کنشگران زیست بوم، اضافه کرد: برای پیگیری اقدام تحولی، ستاد، بازیگران را به سه دسته تقسیم می کند که این دسته بندی شامل بازیگران نوپا، بازیگران مستعد و بازیگران موثر است. بازیگران نوپا آن دسته از شرکت ها یا گروه های فعال در زیست بوم را شامل می شود که در فالب نوآفرین ها یا گروه های صاحب ایده فعالیت می کنند.

حسنلو در همین راستا افزود: تمایز این بازیگران با بازیگران مستعد در این است که به بلوغ، ثبات و رشد لازم در زیست بوم نرسیده اند و عمدتا نیازمند حمایت و هدایت تا نقطه رشد خود در حد یک بازیگر مستعد هستند.

دبیر ستاد فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ادامه داد: هر چند ستاد درصدد حمایت و هدایت این نوآفرین های حوزه فناوری های نرم و صنایع خلاق با اتّکا به برنامه های حمایتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و برنامه های ویژه حمایت از شرکت های خلاق است، لیکن تمرکز تحول گرایانه ستاد بر روی دو دسته دیگر از بازیگران، یعنی بازیگران مستعد و موثر است.

بازیگران مستعد

دبیر ستاد فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری توضیح داد: مفهوم بازیگران مستعد آن دسته ای از بازیگران زیست بوم را در بر می گیرد که نه مانند بازیگران نوپا در ابتدای راه قرار دارند و نه مانند یک بازیگر موثر، امکان کنشگری موثر در زیست بوم را دارند.

حسنلو افزود:در واقع بازیگران مستعد در وضعیتی میانی قرار دارند که از یک سو به بلوغ و پایداری لازم در زیست بوم رسیده اند و از سوی دیگر، امکان اثرگذاری بزرگ و محسوس در زیست بوم و در خصوص مسایل اجتماعی را ندارند، هر چند استعداد ارتقاء به این سطح را دارا هستند.

به گفته وی، ستاد در پی ارتقاء این دسته از بازیگران با استفاده از ابزار های گوناگونی است که موجب توانمند شدن و رشد ایشان تا حد یک بازیگر بزرگ می شود و در این خصوص، ستاد تمرکز بر دو راهکار توسعه صادرات و برنامه های پیشران را در دستور کار خود قرار داده است.

حسنلو، با بیان اینکه ستاد نرم و خلاق در برنامه تحول، خود را متعهد به توسعه زیرساخت های صادراتی می داند، گفت: برنامه های پیشران نیز نوع دیگری از برنامه هایی است که با بهره گیری از اجماع خبرگانی کارگروه های ستاد تعیین شده اند. این برنامه ها در این ویژگی مشترک اند که به مثابه ابزار هایی پیشران و اهرم هایی برای ارتقاء، رشد بازیگران مستعد تا سطح بازیگری موثر را شتاب می بخشند.

بازیگران موثر

وی با بیان اینکه منظور از بازیگران موثر، دسته ای از بازیگران است که قابلیت کنش موثر در زیست بوم را دارند، بیان کرد: بازیگری موثر می تواند از وجوه مختلفی محقق شود، لیکن اندازه این بازیگران در زیست بوم و وزانت ایشان که می تواند متاثر از پیشینه درخشان یا ابعاد کسب وکارشان باشد، سنجه ای برای اثرگذاری این بازیگران است. ستاد برای ارتقاء وضعیت این بازیگران، به دنبال تبدیل ایشان به مصلحان اجتماعی و نقش آفرینی ایشان در خصوص مسایل اجتماعی ذیربط با جامعه ایرانی است.

وی ادامه داد: ستاد در مواجهه با این دسته از بازیگران، اگرچه اقدامات تسهیل گرانه و تلاش برای حل چالش های این کسب وکار ها را نیز مطابق منطق حکمرانی شبکه ای مد نظر دارد، لیکن دستورکار ویژه ستاد ذیل برنامه تحول، ارتقاء این بازیگران به سطح «مصلحان اجتماعی» است.

حسنلو، درباره کارویژه ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم ادامه داد:ستاد در تلاش است تا نقش مهم خود در حکمرانی شبکه ای زیست بوم را با تبیین، توجیه و تسهیل پرداخت بازیگران بزرگ و موثر به مسایل اجتماعی ایفا کند. در این راستا ستاد به ضرورت ایجاد و توسعه «شرکت های مشاور اجتماعی» باور دارد.

 دبیر ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم گفت: در سالی که گذشت، سه طرح پیشران به عنوان طرح های مصوب احصاء شده کارگروه های تخصصی ستاد از جمله آزمایشگاه تاثیر، حمایت از شکل گیری کنسرسیوم صادراتی تولیدکنندگان اسباب بازی و سکوی «همیار آموزش» در دستور کار ستاد قرار گرفت.

حسنلو اشاره کرد: فعالیت های صادراتی ستاد در سال اخیر شامل همراهی در برگزاری تور های نمایشگاهی و رویدادی تخصصی بین المللی و صادراتی، کمک به تاسیس سکو های صادراتی مبتنی بر شبکه های خدمات در کشور های هدف و حمایت از شکل گیری کنسرسیوم ها و گروه های مشارکتی در حوزه صادرات صنایع خلاق است.

 وی درخصوص برنامه های ستاد در سال 1403 نیز گفت: پیگیری برنامه های پیشران، پیگیری بهبود تامین مالی زیست بوم، پیگیری برنامه های توسعه صادرات و بهبود سرمایه انسانی زیست بوم از جمله برنامه هایی است که سال 1403 پیش بینی شده است.

حسنلو در خصوص آینده برنامه تامین مالی زیست بوم اضافه کرد: با هدف پیگیری اقدام تحولی بهبود وضعیت تامین مالی زیست بوم، تقویت حوزه جمع سپاری مالی در زیست بوم، تنوع بخشی به منابع مالی زیست بوم و توسعه زیرساخت های مالی زیست بوم از جمله اقدامات مد نظر در سال 1403 است.

بهبود سرمایه انسانی زیست بوم

حسنلو با اشاره به اقداماتی در خصوص توسعه کمّی و کیفی سرمایه انسانی زیست بوم در سال 1403 صورت خواهد گرفت گفت: این اقدامات شامل هدایت جریان انسانی دانشجویی با همکاری بنیاد ملی نخبگان و در قالب برنامه رویداد ملی، توسعه ستاد های ترویجی دانشجویی (حمایت از ظرفیت تشکل ها و گروه های دانشجویی علمی و فرهنگی به منظور مشارکت در اقدامات ترویجی ستاد و تشویق به اقدامات ترویجی مرتبط با اهداف ستاد) از مزایای ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم است.

وی در همین راستا افزود: ارتباط با آموزش و پرورش برای راه اندازی رشته های متناسب با فناوری های نرم و صنایع خلاق، به ویژه در قالب رشته های کار و دانش و ارتباط با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ایجاد رشته ها و مزایای تحصیلی خاص مرتبط با حوزه فناوری های نرم و صنایع خلاق است.

تشکیل و برگزاری کارگروه ها

دبیر ستاد فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از تشکیل و برگزاری بیش از 50 نشست نخبگانی با مشارکت بیش از 100 نفر از فعالان و نخبگان حوزه ها و خوشه های فناوری نرم و صنایع خلاق در قالب کارگروه های کارگروه نوآوری اجتماعی خبر داد و گفت: کارگروه آموزش و یادگیری، کارگروه تخصصی اسباب بازی، کارگروه انیمیشن، کارگروه تخصصی بازی های رایانه ای، کارگروه تخصصی نوشت افزار، از جمله این کارگروه ها است.

کارگروه تخصصی پی نما، کارگروه تخصصی سینما، کارگروه تخصصی صنایع دستی، کارگروه تخصصی تولید محتوا و نشر مکتوب و رقومی، کارگروه تخصصی حکمرانی (سازوکار های مدیریت بهره وری و حکمرانی در حوزه فرهنگی و اجتماعی)، کارگروه تخصصی سبک زندگی اسلامی، کارگروه تخصصی طراحی، کارگروه بازی و سرگرمی محیطی و کارگروه صادرات صنایع خلاق  از جمله موارد کارگروهی تشکیل شده است.

خانه های خلاق و نوآوری

حسنلو در خصوص اقدامات انجام شده در راستای ایجاد و توسعه خانه های خلاق و نوآوری گفت: تشکیل بانک اطلاعاتی برای خانه های خلاق و نوآوری، کمک به تدوین و ارزیابی متقاضیان، بررسی و ارزیابی میدانی و کارشناسی مجموعه های متقاضی، دریافت 32 خانه خلاق و نوآوری ارزیابی شده در بهار 1401 و تحویل 104 خانه خلاق و نوآوری تا اسفند 1401، حمایت، همکاری و مشارکت در برگزاری رویداد های خانه های خلاق، اعطای کمک هزینه تناسب سازی و تجهیز خانه های خلاق و نوآوری است.

 وی در همین راستا افزود: اعطای کمک هزینه سرمایه بذری، ایجاد رویه جدید اعطای مجوز خانه های خلاق و نوآوری توسط اکوسیستم صنایع خلاق و. از جمله اقدامات انجام شده در سال 1402 است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اقدامات ستاد فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی تشریح شد" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اقدامات ستاد فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی تشریح شد"، کلیک کنید.