تاثیر روابط تحقیرآمیز والدین با نوجوانان در بزهکاری آنان در بزرگسالی
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس پایتخت از والدین خواست تا خود را برای همراهی و حمایت از فرزندانشان در بحران بلوغ و نوجوانی آماده کنند.
به گزارش نادیاتور، سرهنگ علی همه خانی در یادداشتی با اشاره به نقش خانواده در شکل گیری شخصیت فرزندان، نوشت: دوران بلوغ و نوجوانی حساس ترین مرحله رشد هر انسان است. دورانی که می تواند نقطه شروع موفقیت های آینده باشد یا پرتگاه سقوط به آسیب ها و جرایم شود. انتخاب با شماست که فرزندتان را به سمت کدام سرنوشت سوق دهید. با توجه به مطالعات و مصاحبه های متعددی که همکاران من در طی سال های گذشته در رابطه با مجرمین خاص و بزهکاران انجام داده اند بسیاری از این افراد کسانی هستند که با ظهور علایم اختلالات رفتاری و ناسازگاری در خانه و مدرسه به جای دریافت توجه و حمایت ویژه، از سوی خانواده و مدرسه طرد شده و سال ها بعد با ارتکاب انواع جرایم علیه افراد جامعه دوباره نگاه ها را متوجه خود می سازند اما در زمانی که دیگر برای درمان و انجام خدمات حمایتی دیر شده و بزهکاری و رفتارهای ضد اجتماعی کاملا در وجود آنان نهادینه شده است.
همه خانی در ادامه این یادداشت نوشت: بی شک هیچ تجربه ای در زندگی زیباتر و شیرین تر از مادر و پدر شدن نیست و صدای خنده و شادی فرزندان در خانه، درخشش لطف بیکران الهی در زندگی هر انسانی است. فرشتگانی که به این دنیا می آیند تا امتداد وجود انسان در هستی باشند، اما ای کاش والدین همانطور که در زمان تصمیم برای خرید وسیله ای جدید به مطالعه و تحقیق می پردازند و پس از خرید نیز به دلیل نگرانی برای آسیب رساندن به وسیله مذکور، با دقت دفترچه راهنمای آن را مطالعه می کنند، در زمان تصمیم برای فرزندآوری و پذیرش مسیولیت الهی تربیت و پرورش انسانی دیگر نیز نخست به مطالعه کافی بپردازند و نسبت به ویژگی های مراحل مختلف رشد فرزند خود دانش و اطلاعات کافی کسب کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس پایتخت با اشاره به اهمیت دوران بلوغ نوشت: در دوران بلوغ و نوجوانی فرزند شما با انواع تغییرات روحی و جسمی روبرو می شود و ناگهان از یک کودک تبدیل به موجودی بلاتکلیف میان کودکی و بزرگسالی می شود. تناقض در افکار و رفتار، تمرد از قوانین خانواده و بی ثباتی در هیجانات و احساسات و گرایش به جنس مخالف و کاهش اعتماد بنفس به دلیل به هم خوردن ناگهانی تناسب اندام و چهره گوشه ای از اتفاقات دوران بلوغ و نوجوانی است که به شدت فرزند شما را در برابر آسیب ها و انحرافات آسیب پذیر می کند. ما در روزگاری زندگی می کنیم که در برابر هر رفتار اشتباه شما در خانه با فرزندتان، فردی سوءاستفاده گر در خیابان یا فضای مجازی وجود دارد که آماده است تا هر چه شما دریغ کرده اید به فرزندتان ببخشد اما با هدف آزار و فریب فرزند شما.
او با تاکید بر اینکه هر رفتار تحقیر آمیز و تنبیه غیر منطقی نوجوانان را به سقوط در ورطه آسیب ها و جرایم نزدیک تر می سازد، نوشت: احترام و محبت و توجهی که شما با ناآگاهی از فرزند نوجوان خود دریغ می کنید دقیقا ابزار اغفال و فریب فرزندتان در خیابان و مدرسه و فضای مجازی است. یک نوجوان چطور می تواند با اعتماد بنفس به انحرافات و آسیب ها “نه” بگوید وقتی شما با کلام توهین آمیز و تنبیه تحقیر آمیز اعتماد بنفس و عزت نفس او را لگدمال کرده اید؟
همه خانی اضافه کرد: در سال های گذشته ما شاهد وقوع قتل خانوادگی بودیم که به دلیل ناسزاها و کلام تحقیر آمیز مادر نسبت به دختر 18ساله اش به وقوع پیوسته بود. یا جوان قاتلی که تلخ ترین خاطره نوجوانی اش تنبیه بدنی توسط پدرش ضربات کابل به صورتش بود، خاطره ای که بعدها چنان موجودی سراسر عقده از او ساخته بود که با یک چشم در چشم شدن اقدام به قتل طرف مقابل با سلاح سرد کرده بود. شما در برابر موجودی که با تصمیم شما قدم به دنیا گذاشته مسیولید و باید با آگاهی و دانش کافی به آموزش و پرورش این امانت الهی بپردازید.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس پایتخت خطاب به والدین نوشت: به فرزندتان پیش از آنکه به اقتضای ویژگی های بلوغ و نوجوانی مرتکب اشتباهی شود اطمینان خاطر بدهید که در هر شرایطی حتی اگر از رفتار اشتباه او ناراحت شدید باز هم در برابر اتفاقات و مشکلات و افراد سودجو پناه و حامی او هستید و می تواند از لغزش ها و اشتباهاتش به شما بگوید و روی حمایت و یاری شما به عنوان والدین خود، برای جبران آن اشتباه حساب کند و در مسیر جبران اشتباهاتش تنها نیست. اجازه ندهید ترس از شما فرزندتان را در چرخه باطل رفتارهای غلط بیاندازد. برگ برنده افراد سودجو که به آنها برای فریب و اغفال نوجوانان کمک می کند، عدم صمیمیت بین والدین و فرزندان است. پس تا دیرنشده با مطالعه و ارتقاء دانستنی های خود در زمینه فرزندپروری به جای آنکه با نا آگاهی و بی مهری بین خود و فرزندتان دیوار بکشید عاشقانه و مسیولانه برای او پناه و سایبان باشید.
پایان خبر نادیاتور
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاثیر روابط تحقیرآمیز والدین با نوجوانان در بزهکاری آنان در بزرگسالی" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاثیر روابط تحقیرآمیز والدین با نوجوانان در بزهکاری آنان در بزرگسالی"، کلیک کنید.