هر روستای این منطقه یک معدن دارد!

به گزارش خبرگزاری نادیاتور، جواد زاده رجب با بیان اینکه با توجه به نوپا بودن شهرستان کوهسرخ در بخش معادن اتفاقات خوبی طی چند سال اخیر افتاده است، افزود: این اتفاقات موجب پیشرفت و آبادانی منطقه شده است.

بر اساس گزارش نادیاتور، وی از افزایش 40 درصدی پروانه های بهره برداری معادن در امسال خبر داد و اظهار کرد: در ایجاد زیرساخت هایی برای فراوری مواد معدنی اتفاقات خوبی افتاده که احداث خط فراوری مس با پیشرفت فیزیکی 80 درصد و ایجاد زیرساخت ها برای راه اندازی و تولید کنستانتره آهن از آن جمله است در صورتی که قبلاً این اتفاقات در شهرستان نیفتاده بود.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت کوهسرخ بیان کرد: از آنجایی که شهرستان کوهسرخ از پتانسیل بالایی در حوزه معادن برخوردار است و منطقه از بافت کوهستانی تشکیل شده است، ظرفیت و پتانسیل خوبی در حوزه اشتغال و صنعت و معدن در شهرستان وجود دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 22 معدن فعال شامل سنگ ساختمانی یا مرمریت، کرومیت، سنگ آهن، خاک صنعتی، گرانیت و… در شهرستان فعال هستند، گفت: امسال جواز 4 تا 5 معدن از جمله مس و خاک صنعتی در سطح شهرستان صادر شده است که تا چند ماه آینده به بهره برداری می رسد.

زاده رجب خاطرنشان کرد: پتانسیل و شرایط خوبی برای سرمایه گذاری در منطقه فراهم شده است، وجود زیرساخت های معدنی در منطقه موجب شده کوهسرخ این پتانسیل را داشته باشد که به منطقه صنعتی تبدیل شود.

هر روستای این منطقه یک معدن دارد!

وی افزود: برنامه اداره صنعت معدن و شهرستان بیشتر بر این است تا با فعال کردن واحدهای فراوری در منطقه ضمن جلوگیری از خام فروشی اشتغال پایدار نیز ایجاد شود.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت کوهسرخ بیان کرد: تاکنون احداث خط فراوری مس در منطقه کریز 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که با اشتغال 80 نفر طی ماه های آینده احداث می شود، همچنین زیرساخت های دیگری برای راه اندازی کنستانتره آهن و فراوری خاک کایولن در منطقه ایجاد شده که طی سال آینده به بهره برداری می رسد.

وی همچنین در خصوص آخرین اقدامات صورت گرفته برای ایجاد شهرک صنعتی در شهرستان گفت: هرچند ایجاد شهرک صنعتی جزو برنامه ها بوده، اما، چون جانمایی ضوابط خاص خود را دارد کارشناسان مخالفت هایی داشته اند.

زاده رجب افزود: اگرچه امکان ایجاد شهرک صنعتی در شهرستان کوهسرخ به دلیل برخی مسایل و مشکلات وجود ندارد، اما طبق بررسی انجام شده و جانمایی صورت گرفته ناحیه صنعتی در ابعاد کوچکتر می تواند ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: برای ایجاد شهرک صنعتی حداقل به 1000 هکتار زمین نیاز داریم، اما برای ایجاد ناحیه صنعتی و برای اینکه صنایع به آن منطقه انتقال یابند و فعالیت خود را آغاز کنند به 40 تا 50 هکتار زمین نیاز است.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت کوهسرخ در ادامه با اشاره به اینکه سال 1402 اتفاقات خوبی برای شهرستان افتاد و از سویی مردم هم همکاری خوبی با بهره برداران معدنی دارند، گفت: اکنون در شهرستان بالغ بر 28 معدن و 28 روستا داریم، عملاً هر روستا در محدوده خودش یک معدن دارد.

وی اذعان کرد: مبنا بر این است تا برای جلوگیری از خام فروشی به سمت فراوری پیش برویم، این اتفاق در 4 تا 5 روستای منطقه افتاده و اشتغال زایی خوبی در پی داشته است.

زاده رجب با بیان اینکه قطعاً با فراوری که در منطقه اتفاق خواهد افتاد آبادانی و پیشرفت را هم به دنبال دارد، افزود: معادن ساز و کار قانونی خاص خود را دارند، چون این بخش سرمایه زیادی نیاز دارد بیشتر شرکت های معدنی در مزایده هایی که در سطح استان اعلام می شود شرکت می کنند.

وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت پهنه ها و محدوده های معدنی را همه ساله به مزایده می گذارد و برای احداث معادن و ایجاد خط فراوری در اختیار شرکت ها گذاشته می شود.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت کوهسرخ بیان کرد: سرمایه گذاری هایی که در شهرستان می شود بلند مدت بوده و در مدت کوتاهی به نتیجه نمی رسد.

227227

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هر روستای این منطقه یک معدن دارد!" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هر روستای این منطقه یک معدن دارد!"، کلیک کنید.