«وفا» به دنبال ایجاد عشق؛ معرفی هنرمندانه حضرت ابوالفضل(ع) به جامعه
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: دانشگاه باید حضرت ابوالفضل العباس(ع) را دائم و بهواسطه هنر بهعنوان الگو به جامعه معرفی کند.
به گزارش خبرنگار نادیاتور، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره سراسری وفا از سری برنامههای چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی امروز ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ با حضور مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل همزمان با ولادت حضرت ابوالفضل (ع) با معرفی آثار منتخب و برگزیده برگزار شد.
فرزاد جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: دانشگاه سه وظیفه دارد؛ تولید علم، تربیت عالم و جهتدهی به تولید علم، اگر در کنار علم به تولید عالم و جهتدهی به علم و عالم توجه نکنیم در بهترین حالت عالم غیر مهذب تربیت خواهیم کرد که از هر چیزی برای جامعه و انسانیت خطرناکتر است؛ اما اگر علم و عالم توسط دانشگاه جهتدهی شود باعث رشد جامعه خواهد شد.
وی تربیت را به دو روش عقلانی و محبتی ممکن دانست و افزود: منظور از روش عقلانی همان روش معمول است که در هر آموزشگاهی انجام میشود؛ اما در روش محبتی فرد در جاذبه یک شخصیت بزرگ قرار گرفته و متأثر از او میشود. مانند افرادی که تحت تأثیر جاذبه حضرت محمد (ص) قرار گرفته و مسلمان شدند و رشد کردند. حضرت امام راحل نیز میفرمایند که مهمترین راه تربیت، محبت است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: برای محقق کردن روش محبتی به الگو نیاز داریم. یکی از مهمترین الگوها وجود حضرت ابوالفضل العباس(ع) است و اگر میخواهیم که جامعه یک جامعیت جامعه تربیت شده باشد باید چنین الگوهایی را در جامعه رواج دهیم؛ چراکه عشق حضرت عباس(ع) این قدرت را دارد که انسان را به قله برساند.
جهانبین خصوصیات اخلاقی حضرت عباس(ع) را پرشمار دانست و عنوان کرد: ازجمله ویژگیهای بارز حضرت عباس (ع) ایمان استوار، شجاعت، وفاداری و ولایتپذیری بوده؛ اکنون جامعه نیازمند افرادی است که چنین ویژگیهایی را داشته باشند و اگر دانشگاه، فارغالتحصیلی تحویل جامعه بدهد که این ویژگیها را داشته باشد آنگاه به وظیفه خود عمل کرده است.
وی با بیان اینکه با برگزاری جشنوارههای مانند جشنواره وفا به دنبال ایجاد عشق به چنین ویژگیها و الگوهایی هستیم، عنوان کرد: دانشگاه باید حضرت ابوالفضل حضرت عباس (ع) را دائم و بهواسطه هنر بهعنوان الگو به جامعه معرفی کند و از هنرمندان و مادحینی مانند محمدباقر تدین که این ویژگیها را به جامعه تزریق میکنند، تجلیل کند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: برای جلوگیری از انحراف در مداحی باید الگوها دائماً معرفی شوند و یکی از کارهای مهم دانشگاه این است که این الگوها و قلهها را در بالا نگه دارد تا دچار انحراف نشوند؛ بنابراین انتشار و مستندسازی تجربه استادانی مانند تدین باید در دستور کار دانشگاه قرار گیرد و سبک این افراد بهعنوان میراث معنوی ثبت و حفظ شود.
14 معصوم الگو برای خروج از ظلمات به سمت نور هستند
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل نیز گفت: جامعه هستی برای همراهی با نور الهی آفریده شده و خداوند قرآن را در راستای هدایت مردم برای رسیدن به این نور نازل کرده است؛ اگر ائمه معصومین نبودند افراد بسیار کمی به سمت نور هدایت میشوند، 14 معصوم الگوهای ما برای خروج از ظلمات به سمت نور هستند.
حجتالاسلام حمید واحدیزاده با اشاره به ابعاد مختلف شخصیتی حضرت عباس (ع) بیان کرد: همانطور که امام سجاد (ع) میفرمایند در قیامت شهدا غبطه جایگاه و منزلت این حضرت را خواهند خورد؛ چراکه وی همه شروط بندگی خداوند متعال ازجمله اطاعت و ولایتپذیری را داشت.
جشنواره امامت و مهدویت در بعد کشوری برگزار میشود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل هم عنوان کرد: مفتخریم که امروز میزبان مفاخر مداحی و مولودیخوانی شهر و استان هستیم و وظیفه خود میدانیم از ادارات و نهادهایی که یاریگر در اجرای این برنامه بودند تشکر کنیم.
فرشید سلیمی ادامه داد: جشنواره امامت و مهدویت در بعد کشوری و در مراکز استانها در حال برگزاری است و جشنواره وفا ذیل این جشنواره قرار دارد و از آنجایی که اردبیل از سالیان دور به شهر حضرت ابوالفضل (س) معروف بوده بهعنوان برگزارکننده این جشنواره انتخاب شده تا به ابعاد مختلف شخصیتی این حضرت بپردازد.
وی افزود: ما اردبیلیها مفتخریم که از کودکی با این ابعاد شخصیتی انس گرفته و زندگی کردهایم و خود را مقید به این آداب میدانیم.
هنر چکیده دل زلال انسانهای پاک و متعالی است
دبیر تخصصی جشنواره سراسری وفا هم در بیانیه پایانی بیان کرد: بدون شک، هنر چکیده دل زلال انسانهای پاک و متعالی است که از اندیشههایی والا سرچشمه میگیرد و پس از پالایش و آلایش در ذهن بلند پروازشان در دفتر خاطرات بشر، ثبت و ضبط میشود.
سهیل افراز اضافه کرد: مایه مباهات است که استان اردبیل از قدیم یکی از قطبهای مهم هنری کشور بوده و است. ظهور شاعران بزرگی مانند شاه اسماعیل صفوی(خطایی)، عارف اردبیلی، قمری اردبیلی، بیضای اردبیلی، تاج الشعرا یحیوی اردبیلی، منزوی اردبیلی، انور اردبیلی و… که آوازه آثارشان مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و در فرهنگ و هنر و ادبیات کشور و جهان جایگاه ویژه باز کرده خود مبین این مهم است. علاوه بر لزوم معرفی جایگاه هنری- ادبی این استان در کشور، باید نسبت به ارتقا، اعتلای فرهنگ، هنر و ادبیات، اقدامات لازم صورت گیرد که برگزاری جشنواره سراسری وفا میتواند یکی از این اقدامات مهم باشد.
وی ادامه داد: شناخت واقعه بزرگ عاشورا و شناساندن زوایای آن به جامعه بشری، کاری است بس بزرگ؛ چراکه عاشورا، نه تنها یک روز، بلکه یک فرهنگ است. حماسه عاشورا با محور پایداری و جانفشانی، به تاریخ بشریت رنگ آزادگی و عزت بخشید و تداوم فرهنگ عاشورا را میتوان در لحظههای زندگی شاهد بود و به تصویر کشید.
دبیر تخصصی جشنواره سراسری وفا بیان کرد: مردم در ایام محرم، تاسوعا و عاشورای حسینی با شرکت در مراسمات عزاداری، جلوههای زیبایی از ارادت خود را به محضر ائمه اطهار(ع) بهویژه امام حسین(ع) و یاران با وفایش و حضرت ابوالفضل العباس(ع) به نمایش میگذارند که در راستای به تصویر کشیدن و گسترش فرهنگ حسینی و انتقال پیام نهضت عاشورا، استفاده از ابزار هنری نقش مهمی و به سزایی ایفا میکند.
افراز اضافه کرد: با همین نگرش عالی، چهارمین جشنواره سراسری وفا در استان اردبیل با محور علمدار کربلا حضرت ابوالفضل (ع) و با تلاش شبانهروزی عوامل علمی و اجرایی دبیرخانه جشنواره در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل برگزار میشود. با توجه به نقش عمیق و ریشهدار مردم استان اردبیل و مراسمها و آیینهای مختلفی که در این استان برگزار خواهد شد برای آفرینشهای هنری- آیینی از این مراسمها در این استان و نقاط مختلف کشور ظرفیتی وسیع، وجود دارد.
وی افزود: هنر به همان اندازه که بینیاز از ترجمه بوده، نیازمند توجه است و برای بیان شایسته و اثربخشی آن در همه موضوعات، لزوم حمایتهای مادی و معنوی از هنرمندان در سطح کشور بیشازپیش امری ضروری است و به همین دلیل باید برای حفظ، توسعه و تداوم آن تلاش کرد. دبیرخانه جشنواره سراسری وفا با اهداف عالی در راستای تولید آثار فاخر و ارزشی با موضوع حضرت ابوالفضل العباس (ع) را منتشر کرد که مهلت ارسال آثار تا ۷ بهمن ۱۴۰۳ اعلام شد. پس از انتشار فراخوان آثار بسیار زیادی در رشتههای مختلف به دبیرخانه رسید.
دبیر تخصصی جشنواره سراسری وفا با بیان اینکه داوری به دلیل نزدیکی کیفیت آثار، بسیار زمانبر بود و با دقت کامل تکتک آثار با مؤلفههای مختلف بررسی دقیق شد، ادامه داد: دریافت ۴۶۱ اثر فاخر برای جشنوارهای که دوره چهارم خود را با لحاظ محدوده سنی شرکتکنندگان در این دوره سپری میکند قابل تحسین است. همه آثار رسیده به دبیرخانه، دارای ارزش بلند بوده و از هر جهت برگزیده هستند؛ اما به دلیل محدودیتهای خاص که قاعده همه جشنوارههاست، لازم بود تعداد محدودی از آثار برای دریافت لوح قدردانی به دبیرخانه معرفی شود.
افراز گفت: با توجه به فضای آلوده دنیای امروز به تهاجم دولتهای استعمارگرو جنگهای سخت و نرم علیه ملتهای مسلمان و تأکید رهبر انقلاب به مقابله با این پدیدههای خطرناک با شیوههای مختلف ازجمله شیوههای هنری- ادبی و استقبال بینظیر هنرمندان ارزشی کشور بهویژه نسل جوان از جشنواره مذکور از مسئولان استان تقاضا دارد در استمرار این جشنواره در سالهای آتی، پشتیبان این رویداد مهم فرهنگی، هنری و ادبی در کشور باشند.
وی توضیح داد: اکنون چهارمین دوره این جشنواره با پشتگرمی به همین امر، توجه جوانان، نوجوانان و هنرمندان حرفهای کشور را به خود جلب کرده؛ هیئت داوران با آرزوی توفیق همه دستاندرکاران و هنرمندان با آرزوی تداوم برگزاری اینگونه جشنوارههای فرهنگی پیشنهاد تشکیل دبیرخانه دائمی جشنواره سراسری وفا را در استان اردبیل دارد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«وفا» به دنبال ایجاد عشق؛ معرفی هنرمندانه حضرت ابوالفضل(ع) به جامعه" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«وفا» به دنبال ایجاد عشق؛ معرفی هنرمندانه حضرت ابوالفضل(ع) به جامعه"، کلیک کنید.