چرا درد و حسرت ۵۸ ساله انگلیس ادامه یافت و اسپانیا بر قله فوتبال اروپا ایستاد؟
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری نادیاتور، پرونده رقابتهای جام ملتهای اروپا هم بسته شد. همانطور که از قبل هم بیشتر کارشناسان پیش بینی میکردند، اسپانیا در فینال یورو ۲۰۲۴ بر انگلیس غلبه کرد و فرمانروای جدید فوتبال اروپا شد.
در حالیکه درد و نفرین، همینطور حسرت و رنج ۵۸ ساله انگلیسیها برای کسب یک جام ادامه یافت. یکشنبه شب وقتی شاگردان جوان «لویی دلافوئئته» با خلق موقعیتهای گل زیاد در ورزشگاه المپیااشتادیون شهر برلین توسط نیکوویلیامز و میکل اویار زابال به گل رسیدند و «سه شیرها» فقط توانستند یک گل را توسط کول پالمر پاسخ گویند، مشخص شد «اکسیر جوانی» «گاوبازان» اعجاب انگیز و تمام نشدنی است تا جایی که هیچ تیمی در قاره سبز توان مقابله با آن را ندارد و باید سرتسلیم فرود آورد!
به این ترتیب لاروخا بعد از ۱۲ سال یکبار دیگر بر تخت آقایی فوتبال قاره سبز تکیه زد و بعد از قهرمانی در دورههای ۱۹۶۴، ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ چهارمین قهرمانی اش را جشن گرفت تا با سبقت گرفتن از آلمان، پرافتخارترین تیم یوروها شود.
در نقطه مقابل انگلیس بعد از قهرمانی جام جهانی ۱۹۶۶ همچنان تیم نفرین خورده در راه کسب یک جام قارهای و جهانی باقی ماند.
*حق به حق دار رسید
واقعیت این است لاروخا با شایستگی به مقام نخست یورو رسید. تیمی که یک روز قبل تولد ۱۷ سالگی لامین یامال را در اردو جشن گرفته بود، به لطف درخشش این بازیکن کم سن و بازیکنان شایسته ایی همچون ویلیامز، رودری، روئیز، اولمو و … از ابتدای شروع این جام، دست به جادو در مسابقات زد و حریفان را یکی پس از دیگری شکست داد.
حتی در فینال مقابل انگلیسی که دوره قبل نایب قهرمان شده بود، دچار واهمه نشد بلکه جنگید تا این که تاریخ سازی کرد. البته درخشش آنها از قبل قابل پیش بینی بود تا جایی که «کارلوس آلکاراس»، تنیسور معروف اسپانیایی ساعاتی قبل از فینال یورو با غلبه بر نوواک جوکوویچ فاتح مسابقات جام ویمبلدون شد و در مورد فینال یورو ۲۰۲۴ هم پیشگویی کرد مردان کشورش در خاک ژرمنها فاتح جام ملتها خواهند شد.
چند ساعت بعد از این پیش بینی، تیم اسپانیا با ارائه هنر قوی فوتبالی در زمین در کنار نمایان ساختن حس جنگندگی زیاد در زمین، ساوتگیت و مردانش را باردیگر بی جام به خانه فرستاد.
* تیمی که وابسته به بازیکن نبود
این جشن در حالی شکل گرفت و چهارمین افتخار برای اسپانیاییها در حالی به دست آمد که ثابت کردند وابسته به یک بازیکن خاص نیستند.
زیرا در خلال جام همه از نقش رودری، هافبک دفاعی عضو منچسترسیتی در بازی تیم قرمزپوش بارها تعریف کردند. اما وقتی در آغاز نیمه دوم بازی فینال این ستاره ارزنده به خاطر مصدومیت از ترکیب بیرون رفت، یامال، ویلیامز و بقیه نفرات شایسته پا پس نکشیدند. حتی بر شدت حملات خود افزودند و موقعیتهای گل زیادی خلق کردند.
همین ویژگی را تیم تحت امر دلافوئنته یک بار دیگر در مورد آلوارو موراتا، مهاجم و کاپیتان تیم نیزنشان داد. زیرا وقتی این ستاره قدیمی به خاطر فشار بازی و خستگی، دقیقه ۶۸ از بازی بیرون رفت و اویارزابال به جایش آمد، کم که در زمین نگذاشت هیچ حتی گل برتری و سرنوشت ساز یارانش را دقیقه ۸۶ به زیبایی هرچه تمامتر از فضای محدود استونز، مدافع و پیکفورد، دروازه بان انگلیس به ثمر رساند؛ گلی که ابتدا به نظر میآمد در شرایط آفساید زده شده، اما در بازبینی VAR، مشخص شد گل اویارزابال صحیح است.
*قهرمانی که رکوردها زد
اسپانیا نه فقط برنده جام شد بلکه به یکسری رکوردهای جالب رسید و بازیکنانش افتخاراتی نیز کسب کردند.از جمله دنی اولمو مسابقات را به عنوان بهترین گلزن به پایان رساند. زیرا در این تورنمنت ۳ گل زد و ۲ پاس گل داد. همینطور نیکو ویلیامز، جوانترین گلزن فینال جام ملتهای اروپا در ۵۶ سال گذشته با ۲۲ سال و ۲ روز سن شد.
دلافوئنته هم به عنوان موفقترین مربی تاریخ یوروها تبدیل شد که در یک دوره با ۷ برد یعنی ۱۰۰ درصد مسابقات به مقام نخست رسیده است.
ماتادورها همچنین با ۱۵ گل زده در مجموع ۷ مسابقه یورو، رکورد گلزنی تیمی در دورههای مختلف را که با ۱۳ گل زده متعلق به فرانسه در یورو ۱۹۸۴ بود، جابجا کردند.
از طرفی «رودری» هافبک ارزنده منچسترسیتی، جایزه بهترین بازیکن جام را از آن خود کرد. از طرفی لامین یامال یک روز بعد از جشن ۱۷ سالگی اش، ضمن آنکه به رکورد جوانترین بازیکن تاریخ فینالهای جام رسید، عنوان بهترین بازیکن جوان این دوره را نیز از آن خود کرد.
*فاتحان یورو چه گفتند؟
بعد از کسب برد مقابل انگلیس و دست یابی به مقام نخست، اعضای تیم اسپانیا در مورد بازی و افتخار کسب شده چنین اظهار نظرکردند:
-رودری:
این شاید بهترین روز از زندگی ورزشی من است. چون قهرمان اروپا و پرافتخارترین تیم یورو شدیم. تاریخ سازی کردیم و قهرمانان اسبق جهان را در این جام شکست دادیم.
-نیکوویلیامز:
بسیار خوشحالم. نه فقط برای خود بلکه برای مردم کشورمان که از ما حمایت کردند. ما این قهرمانی را به آنها تقدیم میکنیم. از هر روزی که در اینجا بودیم، لذت بردیم و در کنار هم تلاش کردیم تا به هدف مان برسیم.
-میکل اویارزابال:
به انجام وظیفه ام پرداختم. خوش شانس بودم که تلاشم به گل منجر شد. از این بابت خیلی خوشحالم. چون واقعا دوران سختی به خاطر مصدومیت داشتم. از این بابت پس از تحمل دوران مصدومیت حس بسیار خوبی دارم. درست است گل زدم، اما این افتخار برای همه تیم و کل کشورم است.
-لامین یامال:
واقعا خوشحالم. نمیتوانم حالم را درست توصیف کنم. چون همه چیز برایم مثل یک رویا میماند. نمیدانید از حالا چه شور و اشتیاقی دارم به اسپانیا بازگردیم و در کنار هواداران مان به جشن و پایکوبی بپردازیم.
-دلافوئنته (سرمربی):
از این نمیتوانم خوشحالتر باشم. حالا تیمی واقعی هستیم که فاتح اروپاست. هر روز به بازیکنانم افتخار میکنم. از حمایت همه مردم اسپانیا هم تشکر میکنم. در این بازی به خصوص مساله اعتمادبنفس اهمیت زیادی داشت که من سعی کردم بازیکنانم را از این بابت بازهم آماده نگه دارم.
*ناکامهای فینال چه گفتند؟
با به صدادرآمدن سوت پایان بازی، اعضای تیم انگلیس غرق در بهت و حیرت شدند. واقعا باورنمی کردند بازهم تیم ناکام نام میگیرند. آنها نیز بعد از باخت مقابل حریف چنین گفتند:
-هری کین (کاپیتان):
در قالب کلمات نمیتوان بیان کرد چه حالی داریم و چقدر ناراحت هستیم. این یک فرصت از دست رفته دیگر برای ما شد. رسیدن به فینالها آسان نیست که باز موفق نشدیم. واقعا هدف مان این بود که برای انگلیس، قهرمانی بیاوریم.
-کول پالمر:
اسپانیا در کل تورنمنت درخشش فوق العادهای داشت. هرکس که اینجا بود، این ویژگی فوق العاده آنها را دید. آنها واقعا قادر به انجام کارهای بزرگی بودند. پس باید به آنها تبریک گفت. ما هم خوب بودیم و حالا در کنار هم برای رسیدن به فینالی دیگر باید تلاش کنیم. حالا همه مان بابت این ناکامی ناراحتیم.
-گرت ساوتگیت (سرمربی):
واقعا کنارآمدن با این وضعیت بسیار سخت است. یک بار دیگر برای رسیدن به فینالی دیگر تلاش کردیم. این یک فرصت خوب بود که در اختیارداشتیم. اما باز استفاده نکردیم. هرچند شکی ندارم که در تورنمنتهای بعدی میتوانیم موفق باشیم. در مورد آینده هم حرفی نمیزنم. چون باید فکر و مشورت کنم.
*واکنش رسانهها
رسانهها نیز بعد از افتخارآفرینی ماتادورها و ادامه ناکامی سه شیرها واکنش نشان داده و چنین نوشتند:
-روزنامه آس (اسپانیا):
گاوبازان بازهم فرمانروای فوتبال اروپا!
-روزنامه مارکا (اسپانیا):
چهارمین قهرمانی هم آمد. ما بازهم قهرمان فوتبال قاره شدیم.
-روزنامه موندودیپورتیو (اسپانیا):
قهرمان. بازهم آقایی قاره به ما رسید. لاروخا با شایستگی قهرمان شد تا دوره یکه تازی نوینی را آغازکند.
-روزنامه اسپورت (اسپانیا):
اسپانیا برای این که چهارمین قهرمانی را کسب کند، خیلیها را کنار زد، از جمله آلمان میزبان جام! هورا… ابرقهرمان.
-روزنامه دیلی میرر (انگلیس):
چقدر به کسب قهرمان نزدیک بودیم. اما باز از ما دور شد. انگلیس قهرمانی را در آخرین دقایقی فینالی تاریخی از دست داد. همه چیز به پایان رسید.
-روزنامه تایمز (انگلیس): پایان همه رویاها…
-روزنامه سان (انگلیس):
مردان گرت ساوتگیت در ادامه جام بالانس شدند، اما در هر بازی مرحله حذفی از حریف عقب افتادند. هرچند باز بازگشتند، اما در فینال، توان شان برای فتح جام کافی نبود.
-روزنامه گاردین (انگلیس):
درد و رنج ۵۸ ساله انگلیس با شکست مقابل اسپانیا در المپیااشتادیون برلین پایان نیافت.
-روزنامه گازتادلواسپورت (ایتالیا):
اسپانیا بر قله فوتبال اروپا ایستاد. ویلیامز و اوریازابال رویاهای انگلیس را برباددادند. درد و نفرین انگلیس ادامه یافت.
-روزنامه توتواسپورت (ایتالیا):
اسپانیا هم افتخارکسب کرد، هم تاریخ ساز شد و به ۴ قهرمانی رسید. انگلیس بازهم اسیر نفرینی تمام نشدنی شد.
-هفته نامه کیکر (آلمان):
اسپانیا برد و برد تا قهرمان شد. در نقطه مقابل فوتبال نتیجه گرای انگلیس جواب نداد.
-روزنامه بیلد (آلمان):
اسپانیا دست به آخرین جادوی اش زد و انگلیس را بی جام به خانه فرستاد.
-روزنامه کرونه (اتریش):
اسپانیا به جام رسید و انگلیس غرق در ماتم و عزا شد. حالا با ۴ قهرمانی لاروخا یکه تاز قاره است.
-روزنامه کوریر (اتریش):
تمام خواب و خیالات انگلیسیها برای قهرمانی باز نقش بر آب شدند. اسپانیا یورو را فتح کرد. تیم دلافوئنته به خاطر حفظ فوتبال، با شایستگی در فینال بر انگلیس غلبه کرد.
-روزنامه بلیک (سوئیس):
آفرین بر ماتادورها… اسپانیاییها جام را با درخشش شروع کردند، با درخشش ادامه دادند و با درخشش هم به پایان رساندند.
-روزنامه هت لاتسه (بلژیک):
اسپانیا درخشید و قهرمان شد. لاروخا حالا آقای فوتبال قاره است. انگلیس بازهم تسلیم شد و بی جام به خانه بازگشت.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرا درد و حسرت ۵۸ ساله انگلیس ادامه یافت و اسپانیا بر قله فوتبال اروپا ایستاد؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرا درد و حسرت ۵۸ ساله انگلیس ادامه یافت و اسپانیا بر قله فوتبال اروپا ایستاد؟"، کلیک کنید.