انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه های آمریکا چه می گذرد؟
رسول سلیمی: گسترش تجمعات دانشجویی در دانشگاه های امریکا در اعتراض به تداوم جنگ غزه، به ورود پلیس به محیط دانشگاه با درخواست روسای دانشگاه ها منجر شد و بازداشت دانشجویان معترض را به دنبال داشت. بااین حال هنوز این اعتراضات ادامه دارد و دانشگاه ها صحنه رویارویی دو گروه از حامیان اسراییل و فلسطین است که هر یک طرف مقابل را به تندروی و اسلام یا یهود هراسی متهم می کنند.
براین اساس، دانشجویان دانشگاه های امریکا در اعتراض به جنگ غزه متعهد شده اند که با وجود تلاش روسای دانشگاه ها و پلیس برای کنترل تظاهرات، به اشغال دانشگاه ها ادامه دهند. درحالی که اعتراضات از دانشگاه کلمبیا در نیویورک آغاز شد؛ اما به تدریج در خارج از ایالات متحده گسترش یافت. تظاهرکنندگان در سراسر کشور خواستار آن هستند که دانشگاه ها روابط مالی خود با اسراییل را قطع کنند. در همین حال، مدیران کالج ها با چگونگی حفظ امنیت محیط دانشگاه ها در میانه تکثر عقاید سیاسی دانشجویان یهودی و فلسطینی، دست وپنجه نرم می کنند.
معترضان چه کسانی هستند؟
اعتراضات در امریکا طیف گستره ای از دانشجویان و اساتید طرف دار فلسطین را که عمدتاً در حوزه های مرتبط با ادیان یهودی و مسلمان پژوهش می کنند، با خود همراه کرده است. گروه هایی که این اعتراضات را سازماندهی می کنند شامل گروه «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» و «صدای یهودیان برای صلح» هستند. سازمان دهندگان فلسطینی این اعتراضات به طور گسترده خشونت علیه طرف داران اسراییل را رد کردند، اما برخی از دانشجویان یهودی به رسانه ها گزارش دادند که هدف شعارهای یهودی ستیزانه قرار گرفتند.
خواسته های دانشجویان چیست؟
خواسته های خاص معترضان تا حدودی از دانشگاه به دانشگاه متفاوت است. محور اصلی خواسته های دانشجویان در سراسر دانشگاه هایی که اعتراضات در آن آغاز شده، آتش بس دایمی در غزه، پایان دادن به کمک های نظامی ایالات متحده به اسراییل، تخلیه دانشگاه ها از شرکت های مرتبط با سازندگان اسلحه است که از جنگ سود می ببرند. در برخی دانشگاه های امریکا نیز، خواسته های صنفی در میانه اعتراضات گزارش شده است.
بر همین اساس تقاضای اصلی این است که دانشگاه ها از خدمات مالی شرکت های مرتبط با اسراییل یا شرکت هایی که از جنگ با حماس سود می ببرند، محروم شوند. اما روسای دانشگاه ها تا حد زیادی از پذیرش این تقاضاها خودداری کردند و کارشناسان معتقدند دانشگاه ها احتمالاً سرمایه گذاری قابل توجهی در شرکت های اسلحه سازی ندارند. چه آنکه در برخی دانشگاه ها، خواسته های دانشجویان، قطع همکاری های پژوهشی با صنایع دفاعی امریکا و اسراییل را نیز شامل می شود.
اما خواسته ها در دیگر دانشگاه ها متفاوت بود. معترضان دانشگاه کلمبیا همچنین خواستند تا دانشگاه تمام روابط خود را با اداره پلیس نیویورک افشا و قطع کند. دانشجویان همچنین خواستار تحریم دانشگاه های اسراییل هستند. به عنوان مثال، معترضان کلمبیا می خواهند دانشگاه روابط خود را با مرکز دانشگاه در تل آویو قطع کند. توقف دریافت پول پروژه های پژوهشی از اسراییل برای پروژه هایی که به تلاش های نظامی این کشور کمک می کنند از دیگر خواسته های دانشجویان کلمبیا بود.
اعتراضات از کجا آغاز شد
جنجال در دانشگاه های امریکا از روز دوشنبه در دانشگاه هاروارد آغاز و تیتر نخست اخبار امریکا را به خود اختصاص داد. فارغ التحصیلان برجسته این دانشگاه، با صدور بیانیه ای مشترک، اسراییل را ” مسیول کامل” جنگ نامیدند. رییس دانشگاه بعداً توضیح داد که گروه ها موضع دانشگاه را نمایندگی نمی کنند. در دانشگاه جورج تاون در واشنگتن دی سی، انجمن SJP (دانشجویان برای عدالت در فلسطین) تصمیم گرفت میزبان یک شب زنده داری در اعتراض به جنگ غزه باشد، اما به دلیل افزایش آزار و اذیت و تهدید به خشونت علیه دانشجویان فلسطینی، عرب، مسلمان و ضدصهیونیست در سراسر کشور، از ورود رسانه ها به این برنامه خودداری کرد.
جرقه نخست درگیری بین پلیس و دانشجویان نیز از دانشگاه کلمبیا آغاز شد. آنجا که یورش پلیس به کمپ تحصن دانشجویان در روز 17 آوریل، جرقه گسترش سریع اعتراضات به سایر دانشگاه های آمریکا را زد و باعث شد تا دانشجویان در 22 دانشگاه آمریکا، اعتراضات منظم و کمپ های تحصن برپا کنند.
در دانشگاه آریزونا، انجمن SJP (دانشجویان برای عدالت در فلسطین) برنامه اعتراضی خود را پس از آن که رییس دانشگاه گفت بیانیه گروه ملی “حمایت از اقدامات حماس” “در تضاد با ارزش های دانشگاه ما” است، به دلیل نگرانی های امنیتی لغو کرد. ده ها تن از دانشجویان انجمن SJP دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس نیز باوجودآنکه اعضای دانشجویی آن در چند روز گذشته مورد آزار و اذیت و حمله قرار گرفته اند، راهپیمایی برای فلسطین را سازماندهی و برگزار کردند.
در همین حال در دانشگاه کلمبیا، درحالی که مقامات دانشگاه دسترسی عمومی به محوطه دانشگاه نیویورک را به عنوان یک پیش بینی امنیتی مسدود کرده بودند، دو گروه متشکل از صدها دانشجو در تظاهرات طرف دار اسراییل و طرف دار فلسطین با یکدیگر روبرو شدند. در این تجمع، حامیان فلسطینیان که بسیاری از آنها برای پنهان کردن هویت خود ماسک به صورت داشتند، تابلوهایی را در یک منطقه چمنی در نزدیکی کتابخانه دانشگاه در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود «فلسطین آزاد». کمی دورتر، دانشجویانی که از اسراییل حمایت می کردند، در سکوت پوسترهایی را با چهره اسرای اسراییلی در دست گرفته بودند.
هم زمان با ادامه تحصن و اعتراضات دانشجویی در آمریکا به جنگ غزه، در جنوب کالیفرنیا دانشجویان حامی فلسطین و هواداران اسراییل با عبور از موانعی که پلیس برپا کرده بود با هم درگیر شدند. به گزارش رسانه ها، اعتصاب دانشجویان دانشگاه تگزاس در آستین در حمایت از فلسطین نیز با ورود پلیس برای متفرق کردن معترضان با استفاده از اسب و تجهیزات ضدشورش منجر به دستگیری حداقل 34 نفر شد. دو نفر از رسانه ها دستگیر شدند. بیش از 500 دانشجو نیز روز چهارشنبه از کلاس خارج شدند و خواستار آن شدند که دانشگاه تگزاس از همکاری با تولیدکنندگان سلاح اسراییل که در حمله به مردم غزه مشارکت داشته اند خارج شوند.
در دانشگاه مک گیل نیز اوضاع مشابه سایر دانشگاه ها بوده است. دانشجویانی که در محوطه دانشگاه مک گیل در همبستگی با فلسطینیان اردو زدند، معتقدند تا زمانی که دانشگاه از منابع مالی مرتبط با تولیدکنندگان سلاح، بانک های تجاری، شرکت های فناوری و سایر شرکت هایی که گفته می شود “در حمایت از رژیم آپارتاید اسراییل هستند” خارج شود، جایی نخواهند رفت.
برخی از دانشجویان شب را در اردوگاهی متشکل از چادرهای برپا شده خوابیدند. آنها پرچم های فلسطین و تابلوهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «مک گیل نسل کشی را تامین مالی می کند» و «مک گیل، دست های تو به خون آلوده است.» اردوگاه حدود 20 چادر پس از آن برگزار شد که دانشجویان اعتراضات مشابهی را در دانشگاه های سراسر ایالات متحده آغاز کردند. انجمن دانشجویان برای عدالت در فلسطین، اوایل ماه جاری میلادی، لیستی متشکل از نام 50 شرکت را منتشر کردند که دانشگاه در ان سرمایه گذاری می کند و این گروه ها معتقدند ” با نسل کشی فلسطینی ها” ارتباط دارند.
برخورد پلیس با دانشجویان
برخورد پلیس با دانشجویان در امریکا عمدتاً با درخواست روسای دانشگاه ها انجام شده و همین موضوع مورد انتقاد شدید دانشجویان قرار گرفته است. غالب بازداشت ها در دانشگاه به دلیل وقوع جرایمی همچون صدمه زدن به اموال دانشگاه یا تسخیر ساختمان های اداری انجام شده که مغایر با قوانین دانشگاه و قوانین امریکا است. در همین راستا معترضان بعد از آنکه بیش از 20 ساعت ساختمان همیلتون هال در دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند، با برخورد پلیس مواجه شدند. در بیانیه ای که توسط سخنگوی دانشگاه کلمبیا منتشر شد، آمده است که افسران پس از درخواست کمک دانشگاه وارد محوطه شدند.
کارلوس نیوس، سخنگوی پلیس نیویورک نیز اذعان کرده که او هیچ گزارشی از آسیب دیدگی پس از درگیری دانشجویان با پلیس ندارد. این دستگیری ها بعد از آن آغاز شد که دانشجویان اولتیماتوم قبلی برای ترک اردوگاهی که در آن چادر زده بودند را نادیده گرفتند. پلیس طی دو هفته گذشته در سراسر ایالات متحده وارد دانشگاه های متعددی شده که منجر به درگیری و دستگیری بیش از 1000 نفر در سراسر امریکا شده است.
در موارد نادر، مقامات دانشگاه و رهبران معترضان توافق کردند که اختلال در روال دانشگاه و مراسمات آینده دانشگاه را کنترل کنند. این در حالی است که اداره پلیس تاکید کرده که افسران بدون درخواست مدیریت کالج یا در صورت شرایط اضطراری وارد محوطه دانشگاه نخواهند شد.
این در حالی است که شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا اعلام کرد بیش از یک هزار و 500 نفر در کمتر از 15 روز از آغاز اعتراض های دانشجویان حامی فلسطین بازداشت شده اند.
چرا با اعتراض دانشجویان برخورد می شود؟
در همین حال، تخمین زده شد که کل خسارت دانشگاه کالیفرنیای شمالی بیش از یک میلیون دلار است. رهبر اکثریت سنای آمریکا اعتراضات در دانشگاه کلمبیا در حمایت از فلسطین را محکوم کرد. چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات در سنای آمریکا در صحن سنا گفت: «شکستن شیشه ها با چکش و اشغال ساختمان همیلتون دانشگاه، آزادی بیان نیست. این بی قانونی است. آنهایی که این کارها را انجام دادند باید با پیامدها و عواقبش هم روبرو شوند.»
جان کربی سخنگوی راهبردی شورای امنیت ملی ایالات متحده نیز به نقل از جو بایدن گفته اشغال یک ساختمان دانشگاهی “کاملاً اشتباه” است و “نمونه ای از اعتراض مسالمت آمیز نیست” سی بی اس نیز گزارش داد سارا شامی، سخنگوی جنبش جوانان فلسطینی دانشگاه مونترال گفته، ” برخورد پلیس بخشی از یک الگوی بزرگ تر است که صهیونیست ها از مکانیسم های بوروکراتیک و مکانیسم های قانونی برای سرکوب فعالیت های فلسطینی استفاده می کنند. ” او تاکید کرد که اعتراضات مسالمت آمیز باقی مانده است.
پیش ازاین، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره سرکوب اعتراضات دانشجویی در آمریکا گفت که تضمین آزادی بیان و تظاهرات مسالمت آمیز “ضروری” است.
اکسیوس نیز با ابراز نگرانی سیاستمداران امریکا از اعتراضات دانشجویان تحلیل کرده «اعتراض گروه های دانشجویی حامی فلسطین به یک پویایی سیاسی دامن زده که پس از حمله هفتم اکتبر حماس آغاز شد و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا می تواند بر نتیجه آن اثرگذار باشد.»
311213
انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه های آمریکا چه می گذرد؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه های آمریکا چه می گذرد؟" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه های آمریکا چه می گذرد؟"، کلیک کنید.