همخانه شدن هم لاکچری شد!
بررسیهای میدانی در تهران نشان میدهد برخی مالکان، اجاره بها را بین ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش دادهاند. با توجه به آنکه تعیین سقف مجاز افزایش ۲۵ درصد قیمت اجاره در سه سال گذشته از سوی دولت نیز توفیق چندانی نداشته مستاجران امید چندانی به کنترل نرخها درسال جاری نیز ندارند.
مساله خانههای اشتراکی و فراوانی آگهیهای همخانه حالا بار دیگر به محل بحث و گفتگوهایی در میان رسانهها و شبکههای اجتماعی تبدیل شده است.
اینکه بسیاری از مالکان نیز حالا به دنبال همخانه یا هم خانههایی هستند تا اتاقی از خانه را اجاره بدهند و بخشی از هزینه زندگی را تامین کنند البته که شاید موضوعی تازه باشد، اما در کل مفهوم خود مساله، همخانه در ایران و به خصوص کلانشهر تهران ابدا مساله عجیب و غریبی نبوده و یا تازه به بازار مسکن اضافه نشده است.
به نظر میرسد مساله همخانه و یا همان خانههای اشتراکی همواره همچون همه جای جهان در ایران و کلانشهرها وجود داشته است. البته که شهرهایی با بافت جمعیتی بومیتر نیز پس از تاسیس دانشگاههای آزاد پیاپی با این مدل خانهها رو به رو شده اند.
شنیدهها حاکی از آن است که حتی شهرهای کوچک تری، چون علی آباد کتول، شیرگاه، نراق، فیروزکوه و … نیز در دهه ۸۰ و دوران طلایی دانشگاه آزاد در کشور، با این مساله بسیار روبه رو بوده اند. تاسیس دانشگاههایی با وسعت بالا عملا منجر به وفور این مدل خانهها در این شهرهای کوچک شده بود.
اما شاید تغییر بزرگی که حالا هر چند وقت یکبار اخبار این خانهها را فراگیر میکند، دو مساله اصلی اول تغییر مدل اجاره و یافتن همخانه و دوم افزایش سرسام آور ارقام در این نوع از اجاره مسکن باشد.
اگر روزگاری یافتن همخانه منوط به دیوارهای شهر بود و یا باید به سراغ صفحه نیازمندیهای همشهری میرفتیم، حالا کافی است یک جستجوی ساده کنید تا با انواع آگهیهای مختلف برای همخانه در پایگاههای اینترنتی مخصوص این مورد مواجه شوید، پایگاههایی که مجوز رسمی و قانونی نیز دارند.
به گزارش اقتصاد ۲۴، حال دو سال بعد از آن گزارش، این بار تجارت نیوز در گزارشی نوشته است که «این بار داستان مربوط به مستاجری نیست که برای هماهنگ کردن دخل و خرج خود دنبال مستاجری دیگری میگردد، بلکه آگهی مربوط به مالکی است که از پس هزینههای ملک خود برنمیآید و به دنبال مستاجرانی میگردد که همزمان با او در خانهاش زندگی کنند و اجاره بپردازند! او در آگهی خود ذکر کرده است دنبال سه هم خانه خانم میگردد که بتوانند نفری ۱۲۰ میلیون تومان به عنوان رهن بپردازند. او اجاره ماهانهای معادل پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را نیز در نظر دارد.
فایل بعدی مربوط به مستاجر آپارتمانی ۴۰ متری در شرق تهران است که دنبال همخانهای میگردد تا بتواند رهنی ۵۰ میلیون تومانی و ماهانه اجارهای معادل پنج میلیون تومان پرداخت کند.»
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "همخانه شدن هم لاکچری شد!" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "همخانه شدن هم لاکچری شد!"، کلیک کنید.