کودهای فسفاته و پتاسه به کدام محصولات کشاورزی تعلق می گیرد؟
نادیاتور/گلستان سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص اینکه به کدام محصولات کشاورزی کود فسفاته و پتاسه میشود، گفت: کشاورزان میتوانند علاوه بر مصرف کودهای تک عنصری ازته، فسفاته و پتاسه از سبد کود غیر تکلیفی ماکروکامل استفاده کنند.
مجید محمدی سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در گفت و گو با نادیاتور اظهار کرد: چنانچه به دنبال تأمین امنیت غذایی برای ۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور هستیم و کیفیت بالایی هم داشته باشد باید در کنار کود شیمیایی از کودهای آلی و بیولوژیک نیز استفاده شود که تولیدات خوبی را به خصوص در زمینه صادرات داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه کشاورزی دونوع کود شامل کودهای تکلیفی (یارانهای) و غیرت کلیفی ( بدون یارانه ای ) که مورد کشاورزان استفاده قرار میگیرد، افزود: در حال حاضر سبد محصولات کودی این شرکت حدود ۱۰ مورد از کودهای تکلیفی مشمول یارانه دولتی و ۵۴ نوع کود شیمیایی نیز غیر تکلیفی بوده که یارانهای به آنها تعلق نمیگیرد.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با تأکید اینکه توزیع کود غیر یارانهای در کنار کودهای یارانهای میتواند به تولید اقتصادی کشاورزان کمک گند، گفت: امسال باید مطابق برنامه ابلاغی بیش از۱۵۷ هزارتن انواع کودهای تک عنصری ازته، فسفاته وپتاسه تأمین گردد که هم اکنون حدود۱۰ هزار تن ذخایر استراتژیک این کودها در انبارهای این استان استامید است این میزان تا پایان کشت افزایش یابد.
وی ادامه داد: کشاورز باید بر اساس کود یارانهای و غیر یارانهای ابتدا آزمون خاک داده انجام داده و از مشاوران کشاورزی برای نیازهای کودی خود استفاده کند بدین ترتیب مقدار مصرف کود از کیسهای به سمت کیلوگرم میرود و این امر دقیقاً در امتداد تولید اقتصادی حرکت خواهد کرد. بنابراین نسبت به مقدار دقیق مورد نیاز خرید میکند و بیش از آن هزینه صرف نمیکند.
محمدی با اشاره به اینکه به یمن بارندگیهای پائیزه در هفتههای اخیر با استقبال خوب کشاورزان به مصرف کودهای فسفاته پتاسه مواجه بودیم که در حال حاضر علاوه گروه کودهای فسفاته «سوپر فسفات تریپل و سوپر فسفات» تدابیر لازماندیشیده شد تا برای حفظ امنیت غذایی و تولید پایدار کشاورزی استان با تخصیص دو مرحله کود دی آمونیوم فسفاتDAP به مقدار۴ هزار تن از بندر امام خمینی (ره) به این استان ۱۰۰ درصد از سهمیه این نهاده استراتژیک جذب شد.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان اضافه کرد: پیشنهاد افزایش ۵۰۰ تن دیگر داده شد انتظار ما این است که این تمامی سهمیه کود در هفته آتی به انبار کارگزاریهای استان حمل گردد تا نگرانی کشاورزان عزیز برطرف شود.
این مقام مسئول گفت: کشاورزان میتوانند علاوه بر مصرف کودهای تک عنصری ازته، فسفاته و پتاسه از سبد کود غیر تکلیفی ماکروکامل که ترکیبی از کودNPK است استفاده کنند که این کود در قالب عقد تفاهم نامه شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با شرکتهای تولیدکننده کود در همه کارگزاریهای این شرکت موجود است و از لحاظ کیفیت و سلامت از استانداردهای لازم برخوردارند و به طور مستمر توسط کمیته پایش کودی شهرستانهای استان کنترل نظارت میشود.
محمدی بیان کرد: کودهای فسفاته «سوپر فسفات تریپل و سوپر فسفات ساده» به چهار نوع محصول اساسی «گندم، جو، چغندر قند و کلزا» که در الگوی کشت استان قرار دارندو کودهای پتاسه و فسفات دی آمونیوم DAP به طیف وسیعی از محصولات زراعی، باغی، سبزی و صیفی و گلخانهها تعلق میگیرد.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان از افزایش مصرف کود در کشور خبر داد و گفت: در دهه ۹۰ متوسط مصرف کود کشور ۱۱۹ کیلو گرم و در حال حاضر متوسط مصرف کود کشور ۱۷۰ کیلوگرم است و میزان مصرف کود در گلستان در زراعت گندم، جو، کلزا و چغندر قند به عدد ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم رسیده است.
وی با بیان اینکه گلستان گندم بنیان کشور شناخته مشده وه ۱۱ درصد گندم و ۳۶ روز نان کشور در این استان تولید میشود، تصریح کرد: باید در برنامه کوتاه مدت با ترویج و فرهنگسازی مصرف کودهای غیریارانهای «ماکروکاملNPK، آلی و بیولوژیک» در کنار کودهای شیمیایی، رقم مصرف کودها را در استان افزایش دهیم که این رقم در کشورهای پیشرفته بین۵۰۰ الی۷۰۰ کیلوگرم است.
پایان خبر نادیاتور
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کودهای فسفاته و پتاسه به کدام محصولات کشاورزی تعلق می گیرد؟" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کودهای فسفاته و پتاسه به کدام محصولات کشاورزی تعلق می گیرد؟"، کلیک کنید.