زنان ۳۵ تا ۴۹ سال؛ ۶۰ درصد ساختار سنی زنان متاهل کشور / لزوم تسهیل فرزندآوری این زنان

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره ساختار سنی زنان متاهل کشور توضیح داد: زنان ۳۵ تا ۴۹ ساله که متولدین سال های ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۸ هستند ۶۰ درصد ساختار سنی زنان متاهل کشور را تشکیل می دهند و لازم است تدابیر ویژه ای برای تسهیل فرزندآوری این افراد در نظر گرفته شود.
گزارش نادیاتور دکتر علیرضا رئیسی در نشست خبری «هفته ملی جمعیت» که امروز ۲۲ اردیبهشت ماه و با شعار همه برای ایران جوان برگزار شد اظهار کرد: در آستانه هفته جوانی جمعیت قرار داریم و امیدوارم که شروع این هفته با هشدار و حساس سازی برای مردم و به ویژه مسئولان همراه باشد.
وی با بیان اینکه موضوع جوانی جمعیت از اهمیت فراوانی برخوردار است گفت: نکته مهم و اساسی این است که «جمعیت» یک مبحث فرهنگی اقتصادی و حتی امنیتی است. نگاه به موضوع جمعیت نباید به صورت خطی باشد و نگاه به این موضوع سیستمی است. باید بدانیم اقدامات در حوزه های اقتصادی و فرهنگی می تواند بر جمعیت اثرگذار باشد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ابتدای صحبت هایش به حادثه بندرعباس اشاره کرد و درباره اقدامات انجام شده برای سلامت مادران و نوزادان در این حادثه توضیح داد: پس از حادثه بندرعباس و پیش از بررسی شرایط محیطی به منظور شناسایی میزان آلاینده ها به مادران باردار نسبت به احتمال آلوده بودن محیط هشدار دادیم و از آنها خواستیم که از خانه خارج نشوند و در صورتی که از خانه خارج شدند حتماً از ماسک استفاده کنند.
رئیسی ادامه داد: پس از اینکه شرایط را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که مشکلی وجود ندارد شرایط را عادی اعلام کردیم. سلامت تک تک مادران باردار و کودکان برای وزارت بهداشت حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه پرسش های متعددی در حوزه افزایش جمعیت مطرح می شود گفت: پرسش «آیا جمعیت می بایست با مهاجران جبران شود؟» یکی از پرسش هایی است که در ارتباط با جمعیت مطرح می شود اما باید بدانیم که جمعیت می بایست با فرزندآوری جبران شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره سهم حوزه جوانی جمعیت برخی کشورها از تولید ناخالص ملی خاطرنشان کرد: سهم سلامت از تولید خالص ملی حدود ۴ درصد است اما این در حالیست که سهم حوزه جوانی جمعیت کشور مجارستان از تولید ناخالص ملی این کشور حدود ۵ درصد است.
رئیسی با بیان اینکه معافیت مالیاتی از سیاست های افزایش جمعیت به حساب می آید توضیح داد: کشور مجارستان برای مادران دارای بیش از سه فرزند معافیت مالیاتی در نظر گرفته است و معافیت مالیاتی برای مادران دارای بیش از سه فرزند از سال گذشته در کشور ما نیز مصوب شده و اجرا می شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه وضعیت جمعیتی در کشورهایی نظیر ژاپن و کره جنوبی نیز مساعد نیست توضیح داد: افزایش جمعیت به سختی انجام می شود اما باید بدانیم که سقوط جمعیت به راحتی اتفاق می افتد. کره جنوبی تا سال ۲۰۲۳ با سقوط جمعیت مواجه بوده اما با اقداماتی توانسته تا حدودی از این موضوع جلوگیری کند. روند کاهش جمعیت در تمام دنیا وجود دارد.
رئیسی با بیان اینکه وزارت بهداشت در حوزه اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده پیشتاز است تصریح کرد: اقدامات وزارت بهداشت در زمینه اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به طور مثال شامل برگزاری چهار جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت با حضور نمایندگان مجلس تشکیل ۹ کمیته در دولت چهاردهم و رصد مستمر ۶۴ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در حوزه جمعیت و TFR می شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره تعداد مراکز بهداشتی توضیح داد: در حال حاضر تعداد خانه های بهداشت ۱۷هزار و ۹۷۹ مورد و تعداد پایگاه های سلامت کشور نیز ۵۷۴۸ مورد است. تعداد پایگاه های سلامت شهری و روستایی به ترتیب ۵۳۸۹ و ۳۵۹ مورد است. تعداد مراکز مشاوره و آموزش ازدواج نیز ۴۶۰ مورد است.
وی درباره جامعه آماری مراکز جامع سلامت اظهار کرد: تعداد مراکز جامع سلامت کشور ۵۱۳۴ مورد است که سهم مناطق شهری ۲۳۶۶ مورد و مناطق روستایی نیز ۲۷۶۸ مورد است.
معاون وزیر بهداشت درباره تعداد نیروی انسانی شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی گفت: ۵۳ هزار و ۶۴ بهورز و مراقب سلامت در مراکز بهداشتی و درمانی به ارایه خدمات می پردازند که از این تعداد ۳۲ هزار بهورز در مناطق عشایری و روستایی و حدود ۲۲هزار و ۶۳ نفر در مناطق شهری برای خدمات می پردازند.
رئیسی ادامه داد: تعداد ماماهای شاغل در شبکه بهداشتی کشور نیز معادل ۱۳هزار و ۷۳۱ نفر طی سال گذشته است. همچنین ۲هزار و ۸۶ متخصص زنان در بخش دولتی و ۶۸۸۹ نفر در بخش غیردولتی به ارائه خدمات می پردازند. تعداد پره ناتولوژیست ها در بخش دولتی و خصوصی به ترتیب ۱۲۱ و ۱۵۳ نفر در سال ۱۴۰۲ گزارش شده است.
وی درباره تاثیر اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت: با اجرای این قانون سرعت کاهش موالید کمتر شده است. بر اساس اطلاعات سازمان ثبت احوال تعداد موالید سال گذشته ۹۷۹هزار و ۹۳۰ نفر است که حدود ۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.
رئیسی درباره افزایش تولد فرزندان سوم و بیشتر توضیح داد: اگرچه تعداد موالید کشور در سال گذشته کاهش یافته اما تعداد زایمان های سوم چهارم پنجم و بیشتر افزایش یافته است. به طور مثال زایمان سوم در سال گذشته به ۱۸.۵ درصد رسیده در حالی که در سال ۱۴۰۲ معادل ۱۷.۸ درصد بود.
وی درباره ساختار سنی زنان متاهل توضیح داد: زنان ۳۵ تا ۴۹ ساله که متولدین سال های ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۸ هستند ۶۰ درصد ساختار سنی زنان متاهل کشور را تشکیل می دهند. تدابیر ویژه ای برای تسهیل فرزندآوری این افراد می بایست در نظر گرفته شود.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به ساختار سنی زنان متاهل گفت: میزان ۲ میلیون موالید از ۱۰ میلیون زن متاهل در سال ۱۳۶۵ گزارش شده و این در حالی است که تعداد موالید کشور از جمعیت ۱۶ میلیون نفری زنان متاهل در سال ۱۴۰۳ یک میلیون گزارش شده است. تعداد زنان متاهل کشور کاهش نیافته اما تعداد موالید کاهش یافته است. تعداد موالید کشور در سال گذشته حدود ۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافت و بیشترین کاهش تعداد موالید با نسبت ۱۲.۴۷ درصدی برای سال ۱۳۹۸ بوده است. گروه سنی ۲۵ تا ۳۹ سال بیشترین سهم را در موالید دارد.
رئیسی درباره سهم شهرستان ها از میزان موالید گذشته گفت: تهران مشهد اهواز شیراز و زاهدان بیشترین سهم از میزان موالید سال گذشته کشور را دارند.
وی درباره میانگین سنی مردان و زنان به هنگام تولد اولین فرزند گفت: میانگین سنی زنان و مردان به هنگام تولد اولین فرزند به ترتیب ۲۷.۵ و ۳۲.۳ است. بیشترین میانگین سنی زنان به هنگام اولین تولد برای تهران با میانگین سنی ۳۰.۶ است و کمترین میانگین سنی برای سیستان و بلوچستان با میانگین سنی ۲۲.۶ است. همچنین بیشترین میانگین سنی به هنگام اولین تولد برای مردان برای استان تهران با عدد ۳۴.۸ و کمترین با میانگین ۲۷.۱ برای سیستان و بلوچستان است.
رئیسی با بیان اینکه آمار ازدواج حدود ۲ درصد کمتر شده گفت: استان سمنان در صدر استان های با کمترین میزان ازدواج و استان تهران نیز در صدر استان های با بیشترین میزان ازدواج قرار دارد.
ادامه دارد
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "زنان ۳۵ تا ۴۹ سال؛ ۶۰ درصد ساختار سنی زنان متاهل کشور / لزوم تسهیل فرزندآوری این زنان" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "زنان ۳۵ تا ۴۹ سال؛ ۶۰ درصد ساختار سنی زنان متاهل کشور / لزوم تسهیل فرزندآوری این زنان"، کلیک کنید.